tirsdag den 22. marts 2011

Opskrift Chokoladekage ;o)

Denne opskrift er den jeg bruger mest til mine kager. Super god og luftig og så smager den godt... Den bages i en springform og efter den er afkølet eller næste dag, deles den i 3 bunde.


Opskrift på Chokoladekage

225 g Blødt smør
410 g Sukker
3 tsk. vanilje-ekstrakt/essens
4 stk. Æg
95 g Self-raising mel (Self-raising mel laves af 150g hvedemel blandet med 1 tsk. bagepulver)
280 g Mel
1 ¾ Natron
90 g Kakao
350 ml. Kærnemælk

Tænd ovnen på 180 grader
Smør en form (ca. 25 cm) og drys den med mel.
Læg et stykke bagepapir der passer i bunden.
Smør, sukker og vanilje- ekstrakt/essens piskes godt.
Tilsæt æggene et af gangen – pisk godt efter hvert æg.
De tørre ingredienser blandes og sies.
Vendes i dejen skiftevis med kærnemælken.
Bages i ca. 1 time og 20 min. Tjek med en stegenål om kagen er færdig. Nålen skal være ren når kagen er færdig.
Afkøles minimum 5 minutter inden den tages ud af formen.

Kan holde sig i køleskabet i lufttæt opbevaring i en uge eller 2 måneder i fryseren.

Denne chokoladekage er godt til 3D kager. Den er uden chokolade og er en succes hos børn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar